Champagneprovning

Vi älskar Champagne.

Låt oss dela vår passion med er!
Vi arrangerar skräddarsydda Champagneprovningar för små grupper hemma-hos, på företag, restaurang, bar eller café.
Kontakta oss för guidade turer i Champagnens sprudlande värld!

Det är inte bara bubblorna, det är hela doft- och smakupplevelsen, hur bra det passar till mat, hur roligt det är att poppa upp korken med en smäll, att sabrera flaskan, att göra en champagnefontän, att omedelbart uppleva att man FIRAR.

När man tänker ”Vinprovning” dyker ofta bilden av allvarliga experter upp i fantasin. Personer som med kännarmin snurrar på glaset, drar in aromen djupt i sina känsliga näsborrar, sörplar, spottar och skriver protokoll.
Så kan det ju förstås vara.
Eller så provar man blint, vilt, festligt, koncentrerat, glatt, sprudlande och ivrigt diskuterande med de andra som är med.

Ett bra sätt att prova drycker är att först sitta tyst och ägna hela sin koncentration åt doft- och smakupplevelsen. Man kan anteckna, eller låta bli. I den här stunden, som kan vara allt från två minuter till hela kvällen (om man är ensam hemma med en dryck man njuter av) stänger man allt annat ute, som vid meditation eller mindfulness. Man fokuserar på doft och smakupplevelsen.
Efter den stunden kan vi som provar tillsammans börja prata och jämföra vad vi tycker om det som står i glasen framför oss.

En provning ska alltid anpassas efter tillfället.

Är det någon som fyller år och vill ha roligt och få lagom mycket kunskap på köpet?

Är det ett sällskap Munskänkar eller Sommelierer som redan har mycket kunskap?

Eller är det en helt blandad grupp (vilket är det vanligaste) som både vill ha roligt och få mer erfarenhet?

Provningsledaren ska styra upp precis lagom mycket. Det viktigaste är att se till att hitta lämpliga lokaler, bra glas att prova ur, samt att läsa på ordentligt inför provningen för att kunna svara på frågor om det som provas. Det roligaste är när det kommer kluriga och svåra frågor som man faktiskt måste söka svaret på efteråt, då lär man sig själv något nytt.

Det går utmärkt att inleda kvällen med att berätta om vinet och vad som gör det speciellt. Men precis som med tal vid högtidliga tillfällen, bör det hellre hållas koncentrerat på max en kvart och inte sväva ut och bli ett helt föredrag. De flesta som kommer till en vinprovning vill visserligen få med sig mer kunskap, men det är ju ändå sinnena som ska uppleva mer än intellektet.

Tidpunkt och tidsåtgång beror ju såklart på hur många olika viner man vill prova vid ett och samma tillfälle.
Före middagen och därefter till middagen är egentligen det optimala. Man blir ju lite extra sugen på god mat när man provar en så aptitstimulerande dryck som champagne. Å ena sidan är det smart att prova drycken utan att äta till, för att uppleva den i sin renaste form. Å andra sidan är de flesta drycker måltidsdrycker eller gastronomiska drycker och att uppleva hur olika kombinationer av mat och dryck lyfter varandra, kan få både smaklökarna och känslolivet att jubla. Att prova olika kombinationer av mat och dryck ger ofta inspirerande och roliga överraskningar.

 

Två timmar är i allmänhet lagom lång tid för att prova 6 olika drycker med tilltugg. Då hinner man prata, fråga och ha roligt innan man går vidare på egen hand.

Ska det bli en helkväll med middag är det just helkväll som gäller. Räkna inte minuter när du njuter.

Vi föreslår olika upplägg:

Små grupper hemma hos.

Företagsevent.

Fria drop-in och pop-up varianter på bar eller restaurang.

Vi ordnar event och provningar som man kan komma till utan föranmälan. Vi är värdpar för de populära Champagnemåndagarna på Restaurang Perini.

När du inte har möjlighet att vara med på sådana arrangemang, kan du samla ihop en egen grupp på 10 – 12 personer och anlita oss, så gör vi något exklusivt för er!

Vill du skapa en upplevelse som kan delas, som ni kan prata om efteråt och referera till? Boka en provning med oss!

Låt oss bli dina guider i Champagnens sprudlande värld.

MYWine Champagnebutiken

Mats & Ylva

Mail: mats@mywine.nu
Mobil: +46-730-713 623

Mail:ylva@mywine.nu
Mobil: +46-70-549 69 69

Varukorg