Välkommen

Champagnebutiken drivs av två företag; MY-Wine och Svensk Champagneimport

MY-Wine

Varför startade vi MY-Wine?

Det började för 15 år sedan, på en resa till Lipari, en av Siciliens vulkanöar. En kväll, på en liten restaurang med fransk ägare, bad vi att få ett gott vin från Sicilien. Det fick vi verkligen: Barocco, en Cerasuolo di Vittorio från Avide, årgång 1999. Det var först på hemresan vi insåg att vi ville köpa med oss några flaskor, men det var ju inget man hittar i en tax-free-shop direkt.

Efter lite detektivarbete hittade vi en importör i Danmark som tog hem vårt nya älsklingsvin och mycket annat gott.
Vi körde till Danmark från Stockholm och under flera timmar diskuterade vi hur vi skulle kunna skapa en möjlighet för andra att köpa viner.
Viner som inte hittar hela vägen till Sverige, från producenter som kanske inte har tillräcklig volym, ekonomiska förutsättningar eller rätt kontakter.

Tack Bill på Toscavini i Danmark för att du hjälpte och inspirerade oss!

Äntligen har vi hittat hem. Nu kan vi erbjuda just de där speciella vinerna till vänner och vinentusiaster här hemma i Sverige.

Svensk Champagneimport

Svensk Champagneimport står för kvalitét, hantverk och exklusivitet. Vi arbetar med små, familjära odlarchampagner som är noga utvalda, var och en för sin specifika karaktär och spännande historia. Våra producenter sträcker sig från krispig och elegant Chardonnay från Grand Cru lägen i Côte des Blancs, till Vallée de la Marnes strama och kraftfulla Pinot Noirer, alla noga utvalda för sin höga kvalitét.

Som importör av hantverksmässiga champagner idag tror vi mycket på delaktighet och öppenhet. Vi har full insikt i hela tillverkningsprocessen och ett nära samarbete med alla våra producenter, många av dessa är numera även våra personliga vänner. Denna relation är extra viktig för oss och något vi tagit med oss in i rollen som leverantör. Genom att lägga stor vikt vid personliga relationer med våra kunder och total öppenhet verkar vi för ett långsiktigt samarbete och en familjär relation.

 

Magnus Fritzell A little Party

Champagneprovningar

Vi erbjuder champagneprovningar av alla slag, mingel, middagar och gästspel.
Vår resa har nyss börjat, och vi utvecklas gärna tillsammans med dig!

Med vänlig hälsning,

Magnus Fritzell
Johanna Behlin
Mats Granö
Ylva Maria Thompson

Scroll to Top